Yunhai Orman Hizmet İstasyonu’nda Bulunan Line+ Studio, İlham Verici Bir Tasarım Ortaya Koyuyor

Line+ Studio tarafından tasarlanan Yunhai Orman Hizmet İstasyonu, Shenzhen’deki dağın üzerine konumlandırılmış ve cam açıklıklarla çevrelenmiş bir merkezdir. Bu sayede, çevrenin geniş manzaraları, yakındaki deniz limanı ve Shenzhen şehri açıklık kazanır.

Yunhai Orman Hizmet İstasyonu, kuş bakışı manzaralar sunmak amacıyla camlı alanlarla kaplı bir şekilde tasarlandı. Line+ Studio, “İstasyonun benzersiz konumu, tasarımda gerçekten eşsiz bir atmosfer oluşturuyor” dedi.

Projenin yapısı, ultra-yüksek performanslı betondan (UHPC) oluşturulan çok katmanlı platformlarla tanımlanırken, bina etrafında hafifçe yükselen Z şekilli bir yol olacak şekilde hareket sağlar.

Ziyaretçilerin kolayca erişebildiği zemin kat tuvaletlerine ev sahipliği yapan Yunhai Orman Hizmet İstasyonu, aynı zamanda bir kafe, toplantı ve resepsiyon odaları ile bir kitapçıkçıyı da barındırıyor.

İç mekanlar, iç içe geçmiş cam açıklıklarla çevrili olup köşelerde kavisli olarak sonlanırken, her seviyede terasta yapılmış terrazzo kaplama döşemelere açılır.

Yapının dış cephesi, beyaz beton, cam ve çelikten oluşurken, iç mekan büyük beyaz yapısal sütunlar ve beyaz paslanmaz çelik duvarlar tarafından tanımlanır. İkinci kattan başlayarak merkeze ulaşan bir merkezi merdiven, merdivenlere eşlik eden merkezi bir paslanmaz çelik kitap raftasıyla tamamlanır.

Ayrıca zemin katta yer alan açık yeşil alan, toplum veya özel etkinlikler için ek açık alan sunmaktadır.

Line+ Studio, Hangzhou, Çin merkezli bir mimarlık firmasıdır ve Meng Fanhao ve Zhu Peidong tarafından kurulmuştur.

Son zamanlarda tamamlanan diğer benzer kavisli projeler arasında, “doğanın kavisli eğrilerine” referans veren Melbourne’daki bir apartman bloğu ve Japonya’daki bir ulusal parkta bulunan kıvrımlı yürüyüş yolu bulunmaktadır.

Yunhai Orman Hizmet İstasyonu, Line+ Studio tarafından tasarlanan bir merkezdir. İstasyon, Shenzhen’deki dağın üzerine konumlandırılmış ve cam açıklıklarla çevrelenmiştir. Yapının amacı, çevrenin geniş manzaralarını ve yakındaki deniz limanını ortaya çıkarmaktır.

İstasyon, ultra-yüksek performanslı betondan (UHPC) yapılmış çok katmanlı platformlarla tanımlanır ve etrafında Z şeklinde bir yol bulunur. Bu yol, bina etrafında hafifçe yükselerek hareket sağlar.

Yunhai Orman Hizmet İstasyonu, ziyaretçilerin kolaylıkla erişebileceği zemin katında tuvaletlere sahip olmasının yanı sıra bir kafe, toplantı ve resepsiyon odaları ile bir kitapçı da içermektedir. İç mekanlar iç içe geçmiş cam açıklıklarla çevrilidir ve köşelerde kavisli bir şekilde sonlanırken, her seviyede yapılmış teraslar vardır.

Yapının dış cephesi beyaz beton, cam ve çelikten oluşurken, iç mekan büyük beyaz yapısal sütunlar ve beyaz paslanmaz çelik duvarlarla tanımlanır. İkinci kattan başlayarak merkeze ulaşan bir merkezi merdiven, merdivenlere eşlik eden merkezi bir paslanmaz çelik kitap raftasıyla tamamlanmıştır.

Ayrıca zemin katta yer alan açık yeşil alan, toplum veya özel etkinlikler için ek açık alana sahiptir.

Line+ Studio, Hangzhou, Çin merkezli bir mimarlık firmasıdır ve Meng Fanhao ve Zhu Peidong tarafından kurulmuştur.

Benzer kavisli projelere örnek olarak Melbourne’daki bir apartman bloğu ve Japonya’daki bir ulusal parkta bulunan kıvrımlı yürüyüş yolu verilebilir.

Kaynak: Kaynak